Instant en què talaven un dels pins de l’avinguda Pau Casals de l’Hospitalet. Foto: Twitter (@lasaboga)

Aquest matí ha començat la tala dels pins que hi ha a l’avinguda Pau Casals de l’Hospitalet. Després de tres dies de protestes i activitats per reclamar que no es tallessin els arbres d’aquest carrer, els obrers han començat a talar els pins a primera hora del matí.

Les entitats i ciutadans que s’oposen a aquesta tala s’han dirigit immediatament al carrer per intentar frenar-ho. Per fer-ho, diversos activistes s’han encadenat a alguns dels pins durant una estona, tal com expliquen a Línia L’H fonts presents al lloc. Davant d’aquesta acció, ha intervingut la Guàrdia Urbana, que hi ha enviat tres patrulles per evitar que els manifestants impedissin la tala d’arbres.

Les plataformes que s’oposen a la tala dels pins denuncien que el govern encapçalat per Núria Marín ha aprovat eliminar aquests arbres per permetre la construcció de diversos blocs de pisos de luxe. A més, recorden la falta de zones verdes i arbres que hi ha a tota la ciutat i el problema que representa la contaminació de l’aire al municipi. El consistori es defensa argumentant que la tala d’aquests pins està inclosa al Pla d’Arbrat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram