Rosa Masriera

Deia Josep Pla que de tant en tant cal menjar una bona paella per recordar el gust que té i, sobretot, per saber distingir una mala paella. El dissabte 7 d’octubre la Rambla farà olor de sofregit, d’arròs i de cuina mediterrània. Darrere aquest aroma, que forma part de la nostra cultura gastronòmica, hi haurà una estranya parella: la Fundació Esclerosi Múltiple i els Amics de la Rambla. Junts hem organitzat un concurs de paelles, que es cuinaran a la plaça de la Gardunya, just darrere de la Boqueria, a partir de les 12 del migdia. El pla és immillorable. Els concursants cuinen la paella i els veïns i veïnes i persones que passin per la Rambla la mengen i n’opinen.

És la primera vegada que els Amics de la Rambla i la Fundació Esclerosi Múltiple ens unim per organitzar un concurs de paelles. I és que la proposta dels Amics de la Rambla ens ha captivat. Fer una bona paella, promoure aquest eix de Barcelona que ens uneix amb el mar, fer ciutadania, trobar-nos en un ambient relaxat i fer-ho per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple.

Un jurat de luxe

Les tres millors paelles seran triades per un jurat format per Ada Parellada, Carles Gaig i Carme Ruscalleda. Si tres dels grans de la cuina premien tres paelles, ja tinc ganes de tastar-les! Les persones que passin per allà seran testimonis de primera mà de com els concursants preparen aquest arròs i podran escollir quina portaran al seu plat. Aquell dia veïns i turistes trobaran a la Rambla una oferta immillorable. Tast de paella i una beguda per 10 euros. L’oferta és temptadora i més si es té en compte que és solidària per a l’esclerosi múltiple.

És la primera vegada que els Amics de la Rambla i la Fundació Esclerosi Múltiple ens unim per organitzar un concurs de paelles

Tots i totes tenim amistats especialment hàbils amb les paelles. Animeu-les a participar-hi. No tothom pot dir que la seva paella ha estat reconeguda per xefs internacionals. L’organització hi posa l’arròs, l’oli, el caldo, el davantal exclusiu del concurs, la paella, el cremador, la bombona de butà i la Boqueria hi afegeix les verdures i altres ingredients. Els i les participants hi posen el seu art! Els que la tastin, el seu gust. I tot plegat amb un objectiu 100% solidari. Tots els fons es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple, que va néixer a Barcelona fa més de 30 anys i que amb centres a Barcelona, Lleida, Reus i Girona està al costat de les persones amb aquesta malaltia neurològica i sense cura perquè visquin amb el major benestar possible.

Paella amb ceba o sense?

A la Fundació la proposta del concurs de paelles ens fa especial il·lusió. La gastronomia ha estat sempre molt vinculada a la nostra trajectòria. I és que en aquest país la taula ens uneix. Potser per això, al llarg d’aquests 30 anys hem fet sopars solidaris de la mà dels grans xefs de la cuina i fins i tot hem cuinat dins d’una piscina. He de reconèixer que mai fins ara havíem fet paelles ni havíem entrat en el debat d’amb ceba o sense. Un repte nou que deixem per als concursants. Mentrestant, t’animem a venir a fer-te teva la Rambla, amb una bona paella solidària. T’hi animes?

www.concursdepaelles.cat

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram