Foto de família durant la presentació de la nova edició del Tast a la Rambla. Foto: Amics de la Rambla

Amics de la Rambla i el Grup GSR han presentat una nova edició del Tast a la Rambla, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny en un nou emplaçament, a la plaça de Catalunya, a conseqüència de les obres de remodelació a la rambla Santa Mònica. La 9a Setmana de Gastronomia de Barcelona comptarà amb 36 dels millors restaurants, bars i pastisseries de Barcelona, que aproparan els seus plats i degustacions durant quatre dies als visitants.

Els plats, tapes i postres es podran adquirir per 5 euros i les begudes a partir de 2 euros. La cita tindrà dos espais de showcooking que acolliran demostracions gratuïtes en viu de cuina de diferents territoris i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira.

Durant la presentació, que va tenir lloc dilluns a la Cerveseria Canaletes, Jordi Rabassa, regidor en funcions de Ciutat Vella, va destacar en positiu el canvi d’ubicació:  “la plaça de Catalunya és, igual que la Rambla, un espai públic a conquerir per la ciutadania”, mentre que els organitzadors van destacar la consolidació de l’esdeveniment després de nou anys.  El Tast a la Rambla tornarà a “posar en valor la força del teixit de restauració i gastronomia de la zona”, va dir  Fermín Villar,  president d’Amics de La Rambla.

A la presentació van ser presents alguns dels xefs de restaurants, bars, pastisseries i col·laboradors que estaran a la fira, com l’Informal by Marc Gascons, Nectari, Grupo Ceviche, Hotel Casa Vivi Fauna, Gaig, Taberna Kamikaze, Hotel Almanac, Pastisseria Canal, L’Atelier, Grupo No hay Mañana, Babula Bar 1937, Familia Nuria, Restaurant Moka, Pepa Tomate, Fonda España, Josper i grup Damm.

Aquest gran festival culinari de caràcter anual manté la seva essència: utilitzar la gastronomia per a motivar als barcelonins a què baixin al centre de la ciutat. La fira té de nou el suport dels Districtes de Ciutat Vella i de l’Eixample i enguany també de la Generalitat de Catalunya a través de Prodeca, empresa pública de promoció dels productes agroalimentaris catalans, així com del Consorci de  Comerç, Artesania i Moda del Departament d’Empresa i Treball.

Activitats gastronòmiques gratuïtes

DIJOUS 8

16 h –  Cuina amb puny de camisa. Amb Iñaki Aldrey, cap de cuina a Atempo

17 h – Casa de Vivi-Fauna Restaurant. Amb Jordi Delfa, xef executiu a Casa Vivi – Fauna – Hotel Kimpton Vividora.

18 h – La cuina italiana per Andrea Tumbarello. Amb Andrea Tumbarello, xef a Andrea Tumbarello.

19 h – Tablafina NH Collection GH Calderón. Amb Joel Tomàs, xef executiu a Tablafina.

20 h – 10 anys de “Terraza MartínezJuanba Agreda, director gastronòmic LRDM.

DIVENDRES 9

La jornada estarà dedicada als ‘1.001 sabores de Murcia’ amb sessions dirigides per Maria Crespo i Miguel Ángel Albadalejo, xefs a Perro Limón i Lariz, a les 12.30 i cada hora, a partir de les 15, fins a les 21 hores.

DISSABTE 10

12.30 – Cinzano: taller de tapes amb Miquel Antoja, de Foodlona.

13.45 – Tast ‘Catalunya, on el vi és cultura’. Amb Gemma Muray, sommelier a Gastroteca.cat

16.00 – Tast a cegues: una experiència sensorial amb molt de gust. Amb Maru Bercedo Sanz, tècnic de rehabilitació.

17.15 – Taller de cerveses Damm. Amb Yan Maia Auad, beer sommelier a Damm.

18.30 – Tast ‘Catalunya, on el vi és cultura’. Amb Gemma Muray, sommelier a Gastroteca.cat

19.45 – La Téxtil Collective, intenció i cerca. Amb Pablo Lagrange i Lucía Aguilar, cap de cuina i segona de cuina a La Téxtil.

DIUMENGE 11

12.30 – Aperol Spritz: taller de tapes amb Miquel Antoja, de Foodlona.

13.45 –Tast ‘Catalunya, on el vi és cultura’. Amb Gemma Muray, sommelier a Gastroteca.cat

16.00 – De tapes amb l’Echegaray, de Poblenou Beltrán Sastres, xef i propietari a Echegaray.

17.15 – A determinar

18.30 – Tast ‘Catalunya, on el vi és cultura’. Amb Gemma Muray, sommelier a Gastroteca.cat

Actuacions musicals

Les activitats gastronòmiques estaran amenitzades musicalment. El dijous actuarà el Grupo Aldala, a les 18.30 i a les 20.30 h. El divendres, DJ Edd Blond, a les 13, les 18.30 i les 22.30; i Grupo Mariscal, a les 20.30 h.

El cap de setmana continua la música al Tast de la Rambla.  El dissabte, DJ Edd Blond a les 13 i les 18.30; Grupo Mariscal, a les 20.30; i Escudero Sax, a les 22.30 h. Quant al diumenge, torna DJ Edd Blond, a les 13 i a  les 18.30 h; i La Banddarra tancarà l’esdeveniment a les 20.30 hores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram