Restaurant Glaciar

El restaurant està obert a la plaça Reial des de 1929. Foto: El Glaciar

El restaurant Glaciar de la plaça Reial va celebrar el 30 de novembre el seu centenari amb una gran festa. L’establiment va néixer el 1922 i després de molts alts i baixos en la seva història va iniciar una nova etapa l’any passat, quan el va adquirir el grup de restauració La Pomada.

Els nous propietaris han remodelat el local, tot mantenint alguns elements amb valor històric com la barra o el terra, i amb una oferta de cuina catalana amb tocs francesos.

Tot i que inicialment el restaurant es va obrir a la Rambla, l’any 1929 es va traslladar a la Plaça Reial. El nom prové dels seus famosos gelats, molt populars durant aquells primers anys. Durant molt de temps el Glaciar va ser un espai de referència a la Rambla: Gabriel García Márquez i Mario Vargas Llosa n’eren clients habituals, l’any 1949 va acollir la cerimònia del premi Nadal de literatura i també va ser escenari de pel·lícules com Libertarias (1996) o Salvador (2006).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram