Milers de persones han acudit al Tast a la Rambla. Foto: Cedida per Mercè Soler/ACN

El gran festival gastronòmic del passeig més icònic de Barcelona, el Tast a la Rambla, ha tornat a ser un èxit. Entre dijous i ahir diumenge un total de 450.000 persones es van acostar a la plaça Catalunya, la nova ubicació de l’esdeveniment per les obres a la rambla de Santa Mònica. Tot i les altes temperatures viscudes en els últims dies, el públic va gaudir de l’oferta de 36 restaurants i pastisseries de la ciutat en un espai de gairebé 11.000 metres quadrats. En total, es van servir unes 152.000 degustacions.

Molts visitants locals

Un cop acabat l’esdeveniment, els organitzadors, els Amics de la Rambla, han confirmat que, una vegada més, el públic local ha estat majoritari al Tast a la Rambla. Tot i que alguns puguin veure l’esdeveniment com un atractiu per a turistes, el fet és que un 48% del públic ha vingut de Barcelona, un 21% d’altres punts de Catalunya i l’Estat i un 31% han estat visitants internacionals.

A més, l’esdeveniment ha reivindicat la plaça Catalunya com a espai cultural. Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla, i Roser Torras, directora del grup GSR, han destacat que, amb la nova ubicació de la fira, “enguany s’ha demostrat que la plaça de Catalunya és un espai on es poden fer activitats atractives per als barcelonins”.

Els tastos preferits

Com ja és tradició, el festival ha triat les tapes preferides d’aquesta novena edició. El primer premi ha estat per als Cavatelli a la Norcina i tòfona negra, del restaurant Cecconi’s, que revalida l’èxit de l’any anterior; seguits de l’Arròs de secret i bolets amb maionesa de kimtxi i llima, de Família Nuri, i el Brioix de tàrtar de tonyina marinat, guacamole, maionesa de llima, chipotle i ceba crispy, del Restaurant Telefèric Barcelona.

La cita també ha comptat amb dos espais de Showcooking, que entre dijous i ahir van acollir demostracions gratuïtes en viu, on van participar 1.001 Sabores de Región de Murcia, Asturias Cocina de Paisaje i Raíz Culinaria Castilla La Mancha, entre d’altres, i tastos a càrrec d’alguns dels col·laboradors de la fira, com Prodeca que, a banda de l’espai Catalunya, on el vi és cultura per presentar una àmplia oferta de vins i escumosos catalans, ha ofert demostracions de cuina catalana. També es van fer tallers amb degustacions de cerveses o showcookings duts a terme per restaurants de la ciutat, així com les activitats vinculades al territori convidat, Saborea Lanzarote.

A banda d’una gran cita gastronòmica de referència, el Tast a la Rambla també és un espai on es treballa per la inclusió social amb accions com el tast a cegues ofert per l’ONCE, la col·laboració amb el Casal dels Infants o la participació del restaurant La Pau, que té darrere un projecte d’inserció per a persones que han quedat excloses del sistema educatiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram