Dues visitants amb ulleres de realitat virtual observant la ciutat de Pompeia. Maria Aladern / ACN

El Museu Marítim de Barcelona ha estrenat l’exposició immersiva Pompeya. El último gladiador, que permet als visitants traslladar-se a l’antiga Pompeia, passejar-se pels seus carrers, just abans que el Vesubi la submergeixi en cendres, i convertir-se en un gladiador. La mostra ha portat 150 peces originals del Museu Arqueològic de Nàpols, i compta també amb un laboratori multimèdia d’experimentació per als més petits i una sala de cinema. Es podrà veure fins al 15 d’octubre.

En entrar a l’exposició el visitant es converteix en el gladiador Marcus Atilius, un personatge real que lluitava al circ de Pompeia per aconseguir la seva llibertat. La mostra, que uneix art i història, permet submergir-se dins la ciutat i fins i tot interactuar amb altres gladiadors i comerciants, segons explica Fréderic Sanz, el director d’operacions d’Universe, l’empresa de realitat virtual encarregada d’executar el projecte. Mitjançant les ulleres de realitat virtual, el jugador pot veure des del mig del circ com el Vesuvi entra en erupció.

Les diverses sales mostren els espais on convivien els antics romans de Pompeia: els gladiadors, el temps lliure, el teatre i les termes. A banda, el laboratori d’experimentació multimèdia descobreix els nens quins tipus de gladiadors hi havia en aquell moment a Pompeia i com eren les seves armes de combat i estratègies dins el circ. Sanz  assegura que per executar el projecte han treballat amb experts del Museu Arqueològic de Nàpols, que els hi ha proporcionat informació sobre com eren els carrers de Pompeia, les vestimentes dels ciutadans i els gladiadors.

Des del museu destaquen que és l’experiència de realitat virtual europea més gran fins ara, amb 400 metres quadrats i 60 persones immerses alhora, i que Barcelona és l’estrena mundial de l’exposició, que es traslladarà aviat a altres ciutats europees.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram