Obres Rambla

Les obres de remodelació avancen cap al tram final de la Rambla. Foto: Laura Fíguls/ACN

El 17 de juny es posa en marxa la segona fase de les obres de remodelació de la Rambla, que afectarà els quatre trams restants del passeig durant dos anys i vuit mesos: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes.

Obeint a l’acceleració del projecte, impulsada per l’alcalde Collboni, els treballs previstos es duran a terme als quatre trams alhora per reduir el termini de les obres, però se subdividiran en fases amb l’objectiu de minimitzar al màxim les molèsties als veïns i comerciants.

Afectacions de mobilitat

Les primeres afectacions que es notaran seran de mobilitat. Per facilitar-la, abans de l’inici de les obres s’han habilitat uns passos provisionals de vehicles per donar accés i sortida al veïnat del Gòtic i garantir el pas de vehicles d’emergències i la distribució de mercaderies. Els tres passos que travessen el passeig central es troben a Portaferrissa-Carme, Ferran i Colom i al pla de l’Os i Escudellers, on s’activaran segons les necessitats.

Durant aquesta segona fase de la remodelació, la Rambla només tindrà un sentit de la circulació de vehicles, el que va des de Colom fins a la plaça de Catalunya, sentit muntanya. La circulació de pujada estarà restringida al veïnat, busos, taxis, accés a hotels i distribució.

Fase “crítica” del procés

La nova Rambla tindrà més espai per al vianant, amb un sol carril de circulació, de 3,5 metres d’amplada i restringit, alguns trams amb cordó de serveis de 2,8 metres d’amplada i voreres laterals d’un mínim de 3 metres d’amplada. També s’habilitaran tres grans espais-plaça amb plataforma única a la zona de l’església de Betlem i el Palau Moja, al Pla de la Boqueria i al Pla del Teatre. Igualment, hi haurà zones d’estada amb bancs als laterals del passeig central i sota l’ombra dels arbres. Dels actuals 375 arbres, 280 no es tocaran, alguns es retiraran, però també se’n plantaran de nous, i en total en quedaran 384.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, i el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, han admès la complexitat de les obres, però han anunciat que es farà una comunicació i acompanyament a tots als afectats per minimitzar els perjudicis. Per a Batlle aquesta és l’obra “més emblemàtica” de l’actual mandat i ara entra en la fase “crítica” del procés. Per tal d’informar els afectats, l’Ajuntament ha creat un web específic amb l’explicació de les afectacions als veïns, s’obrirà un espai al Palau de la Virreina i es desplegaran informadors de carrer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram