La Cerveseria Canaletes

La Cerveseria Canaletes es reivindica com una masia urbana. Foto: Arxiu

Una de les queixes més recurrents a la Rambla és la manca d’una oferta gastronòmica per als residents. Però aquest és un prejudici que comença a superar-se, perquè cada cop hi ha més establiments que ofereixen una experiència gastronòmica real, allunyada de les modes i de la pressió turística. N’és un exemple la Cerveseria Canaletes (la Rambla, 127), que proposa als comensals un àpat propi d’una masia sense sortir del centre de la ciutat.

Masia Urbana

Per a José Jiménez, director de l’establiment, la denominació de masia urbana no és una qüestió de màrqueting: “El projecte neix de la idea de portar la cuina tradicional de muntanya a la ciutat, per poder gaudir d’aquests productes de qualitat en un entorn incomparable com és la Rambla”. La carta reivindica la cuina a la brasa i plats tradicionals com el pa amb tomàquet, la botifarra, la sopa de farigola o el recuit de drap.

Precisament, la cerveseria ha nascut en un espai que abans ocupava el Baviera, un exemple del tipus d’establiments considerats per a turistes. “La Rambla fa anys que pateix l’estigma de ser una zona només per a turistes, per això la nostra proposta és atraure el client nacional i recuperar-lo perquè pugui menjar cuina a la brasa i en el nostre forn Josper a prop de casa seva”, diu Jiménez.

Sense fregidora

L’oferta ha generat molta expectació i bones crítiques i, al contrari del que molts podrien pensar, els turistes són els primers que han agraït el canvi: “L’acceptació tant del client nacional com del turista que visita la nostra ciutat ha estat meravellosa i, per a l’estranger, poder gaudir d’una experiència local en plena Rambla també és meravellós”, manifesta el director.

Tan convençuts n’estan de la seva fórmula gastronòmica que a la cerveseria han renunciat a un dels estris imprescindibles en la majoria de cuines modernes: la fregidora. Una prova que estan decidits a portar la cuina tradicional fins a les últimes conseqüències i que els brots verds en l’oferta gastronòmica de la Rambla són una realitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram