El Teatre Principal està pendent d’una llicència per recuperar la seva activitat. Foto: Línia La Rambla

L’entitat que reuneix veïns, comerciants i amics de la Rambla ha valorat positivament la suspensió de llicències per a noves obertures comercials al passeig. “Sempre hem sigut partidaris d’una oferta comercial i cultural de gran varietat i qualitat”, expressen en el comunicat que han fet públic. I continuen: “Per això, la suspensió de llicències pot servir per limitar usos no desitjats.”

Tanmateix, Amics de la Rambla es mostra preocupada per “la incidència que la suspensió pot tenir en projectes culturals i comercials relacionats amb locals actualment buits”. És per aquest motiu que demanen “sensibilitat i atenció especial vers aquells projectes que suposin una millora pel territori”.

El divendres l’Ajuntament va anunciar la suspensió de llicències per a noves obertures comercials a la Rambla i la suspensió de llicències per a noves botigues cannàbiques, accessoris de mòbils i salons de pedicura o manicura a tot el Districte de Ciutat Vella. La suspensió es mantindrà com a mínim durant un any, mentre es treballa en un nou Pla d’Usos.

“Màxima celeritat i consens”

En el comunicat Amics de la Rambla reivindica que “sempre hem defensat l’existència d’un Pla d’Usos específic per la Rambla” però reclama “la màxima celeritat i consens en la redacció de la nova normativa per evitar que l’activitat econòmica es degradi en un moment especialment sensible, amb motiu de les obres de reforma i on es fa molt difícil econòmicament el manteniment de locals buits pel seu alt valor patrimonial”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram