Pescadors de la Llotja del Port dins del nou edifici. Foto: Maria Pratdesaba / ACN

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha anunciat que un cop finalitzada la Copa Amèrica, al mes d’octubre, el Port obrirà les portes de la nova llotja de pescadors. L’edifici tindrà una rampa exterior per facilitar l’accés dels ciutadans a la subhasta de peix blau en directe i allotjarà un nou restaurant de cuina mediterrània vinculada al mar. El passat 24 de maig van començar els treballs per enderrocar l’antiga llotja, que és el pas previ a la reurbanització dels accessos al Moll dels Pescadors.

El nou edifici ocuparà 3.233 metres quadrats i tindrà com a element central una rampa exterior de 140 metres que connectarà l’entorn de la Torre del Rellotge amb els diferents espais de l’edifici. Una part d’aquests estaran oberts al públic amb l’objectiu d’apropar la feina i el producte dels pescadors a tots aquells ciutadans que s’hi vulguin apropar. “Volem que la llotja sigui més que un espai on es compra i es ven peix, i que la gent pugui conèixer la pesca de la ciutat de primera mà”, ha apuntat Salvadó.

El president del Port també ha explicat que l’edifici incorporarà un nou restaurant de cuina mediterrània especialitzat en productes del mar. La previsió és poder adjudicar l’explotació del restaurant després de l’estiu, i, segons el president, que “no sigui un més de tots els que hi ha a l’entorn portuari, sinó que sigui singular”.

Aquesta actuació s’emmarca en el conjunt d’una vintena d’actuacions que el Port de Barcelona està executant per a millorar els espais i fer-los més accessibles a la ciutadania. En concret, la remodelació de la llotja ha costat 9 milions d’euros i s’haurà completat en un any i mig, si es compleixen els terminis previstos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram