Accés als tinglados del moll Oriental. Foto: Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha completat la restauració dels quatre tinglados del moll Oriental, uns edificis històrics amb més de cent anys d’antiguitat que s’han rehabilitat per a acollir actes i esdeveniments culturals. Els treballs s’han completat a punt per a l’inici de la Copa Amèrica, durant la celebració de la qual tres d’ells funcionaran com a punt de trobada per a la Comunitat Portuària i l’últim serà l’estació marítima del nou bus nàutic.

La gerència urbanística del Port Vell gestionarà els edificis, sota la marca Tinglados, i amb l’objectiu d’atreure activitats culturals de valor i reforçar la vocació del Port Vell d’esdevenir un espai de cultura adreçat a la ciutadania de Barcelona i del conjunt del país.

Els tinglados del moll Oriental es van construir a inicis del segle XX per donar resposta a les necessitats sorgides arran del desenvolupament industrial de principis de segle que va coincidir amb una gran ampliació del Port de Barcelona. Obra de l’enginyer de Camins, Canals i Ports, Julio Valdés y Humarán, els va dotar d’unes façanes decorades de forma singular i es van destinar a oficines, magatzems i taller dels dics flotants.

Les obres de restauració, iniciades el març de 2023, han tingut un cost de 7,3 milions d’euros i han consistit en una reforma integral dels quatre edificis. Tres d’ells conserven noms molt relacionats amb la seva història: La Carbonera, que va funcionar durant molts anys com a magatzem de carbó i per a dipòsit de bots i embarcacions menors; La Fusteria i El Taller. El quart és un edifici més petit que acollirà l’estació marítima del nou bus nàutic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram