Boqueria

La Boqueria vol ser Patrimoni de la Humanitat. Foto: Ajuntament

El Mercat de la Boqueria i uns altres dotze mercats de diferents països sol·licitaran a la UNESCO, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura, ser reconeguts com a espais Patrimoni de la Humanitat.

Els representants dels mercats han signat un document que formalitza la petició després d’una reunió celebrada a l’imponent Palau Medici Riccardi a Florència, Itàlia. Des d’allà, el president de la Boqueria, Jordi Mas, ha destacat la importància d’obtenir el reconeixement oficial per part de les Nacions Unides. Mas considera que la declaració de Patrimoni de la Humanitat garantirà la preservació i la protecció dels mercats com a estaments històrics de moltes ciutats del planeta.

Mas també ha assenyalat els actuals canvis en la forma de comprar als mercats i la necessitat de potenciar la restauració en aquests espais com a eina per a garantir l’activitat. “Avui dia veiem nous hàbits de compra que impliquen el consum al mateix establiment, i per això hem de potenciar la gastronomia a les parades, per tal de diversificar l’oferta sempre basada en productes frescos i de qualitat. Així podrem satisfer tant els turistes com els clients locals de tota la vida”, ha assegurat.

Mercats de mig món

A banda de la Boqueria, al congrés també hi han assistit el mercat de la Esperança, de Santander; el mercat Torvehallerne KBH, de Copenhague; el Nishiki Market, de Kioto; l’Oslo Mathallen, de Noruega; el Malmø Saluhall, de Suècia; el mercat de Cork, d’Irlanda; el Markthalle Neun, de Berlin; el Nami Market, de Riga; el Mahane Yehuda Market, de Jerusalem; el Mercato delle vettovaglie, de Livorno (Itàlia); i el MEQ, de Follonica.

El president del consorci històric del Mercat Central de Florència, Massimo Manetti, ha avançat que durant el mes de maig recolliran signatures per a presentar el memoràndum amb què se sol·licitarà a la UNESCO el reconeixement oficial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram