Una persona mira un llibre a una de les parades de la Rambla. Foto: Marta Vidal/ACN

Després d’uns anys en què la Rambla era un punt de trobada més durant la diada de Sant Jordi, enguany ha recuperat el seu protagonisme històric i el públic ho ha valorat. Des de primera hora del matí, milers de ciutadans i turistes han omplert de gom a gom la Rambla a la recerca de llibres i roses. “És una tradició venir aquí per Sant Jordi i s’hauria de fer sempre”, ha afirmat una de les visitants, la Natàlia, que ha vingut expressament des de Terrassa per passar el dia a Barcelona, i que ha parlat per a l’ACN.

Fins a noranta-dues parades de llibres s’han ubicat al llarg del passeig. Les llibreries i editorials habituals i algunes de noves, com la llibreria Lata Peinada, especialitzada en literatura llatinoamericana, o l’editorial Ela Geminada, de Girona. La seva directora d’edicions, Laia Regincós, s’ha mostrat “contenta” de poder celebrar la diada de Sant Jordi en aquest espai, així com de poder-se “obrir camí” a la capital. “L’afluència és contínua i hi ha molta gent que para a comprar”, ha afirmat.

Molts dels visitants han mostrat la seva il·lusió per tornar a la Rambla. Com el Víctor i la Mari Carmen, que porten cinquanta anys casats i, excepte els anys que la Rambla no ha estat un dels llocs habilitats per posar parades, sempre s’hi havien apropat per celebrar la diada. “S’ha trobat a faltar”, ha afirmat la Mari Carmen a l’ACN.

Torna l’esmorzar de Sant Jordi

Avui s’ha recuperat també la tradició de l’esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina, un esdeveniment que reuneix representants dels sectors de l’edició, l’escriptura, el periodisme, així com diferents gremis vinculats amb el món de les lletres i les associacions d’escriptors i escriptores. Durant l’acte s’han pogut sentir les paraules de Marta Pera, Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en llengua catalana 2023 per Orlando, de Virginia Woolf. L’alcalde Jaume Collboni també ha estat a la Rambla i ha recordat que “aquesta celebració també simbolitza l’important paper de la traducció en la creació literària actual”. “Que aquest Sant Jordi a Barcelona sigui ple de llibres, roses i inspiració!”, ha desitjat l’alcalde. 

Foto de família durant l’esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina. Foto: Ajuntament

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram