Una imatge del Sant Jordi a la Rambla. Foto: Amics de la Rambla

Enguany la Rambla torna a ser la fotografia més icònica de la diada de Sant Jordi. El passeig és l’epicentre de la celebració amb 92 parades de llibres i les habituals floristes de la Rambla. A més, diverses entitats i institucions han organitzat activitats especials.

La diada arrenca al Palau de la Virreina amb el tradicional esmorzar de Sant Jordi, que comptarà amb la presència de representants dels sectors de l’edició, l’escriptura, el periodisme, els diferents gremis vinculats amb el món de les lletres, i de les associacions d’escriptors. Parlaran l’alcalde Jaume Collboni i Marta Pera, Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en llengua catalana 2023.

Com sempre, entre les parades dels llibreters s’integren institucions com la Casa Àsia, el Centro Galego de Barcelona o el Santa Mònica. També els Amics de la Rambla, que tenen una parada davant del Palau de la Virreina. Tona Pous, veïna i sòcia de l’entitat, hi signarà des de les 11:00 fins a les 13:00 exemplars dels seus últims llibres: En un principal de la RamblaSilenciades, publicat fa poques setmanes. I les Tresines signaran llibres a una de les parades de flors.

Diversos espais emblemàtics han aprofitat l’ambient per obrir les portes als visitants, com el Palau Güell o l’Ateneu Barcelonès, que a banda de l’edifici també obrirà al públic el jardí romàntic de 12 a 14 hores. Altres establiments ofereixen descomptes per accedir a les seves exposicions: el Museu de Cera de Barcelona ha posat en marxa un dos per un i l’Aquàrium de Barcelona entregarà entrades gratuïtes als menors de deu anys.

Teatre i música per Sant Jordi

En paral·lel a la diada, es manté l’agenda dels espais culturals de la Rambla. Per exemple, l’agenda teatral. L’Ateneu Barcelonès ha programat una tarda de teatre amb una versió teatralitzada del Quadern Gris; al Teatre Poliorama podeu veure Don Ramón Maria del Valle-Inclán a través de Ramón Gómez de la Serna; i al Teatre Romea continua en cartell Jauría. 

La música també serà protagonista amb un recital d’Alain Planès a la Sala Foyer del Gran Teatre del Liceu. Al Jamboree, els afeccionats al jazz tenen una cita amb el Felix Rossy Sextet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram