Nadal a la Rambla

Imatge que evidencia la popularitat de la Rambla durant les festes nadalenques. Foto: Amics de la Rambla

Un cop més el districte de Ciutat Vella és un dels grans epicentres nadalencs de la ciutat amb la Rambla com un referent indiscutible.

El passeig és el punt de partida o el punt d’arribada de totes les activitats nadalenques que tindran lloc fins al dia de Reis al districte. Entre totes cal destacar les promogudes per Amics de la Rambla, que volen recuperar el paper cultural i tradicional que ha tingut aquesta via al llarg de la història.

Fires de Nadal

Fins al 23 de desembre encara es pot visitar la fira més antiga del món del pessebre i les tradicions nadalenques, la Fira de Santa Llúcia, que se celebra a Barcelona des de 1786. Just davant de la catedral hi ha un total de 211 parades, amb més de 180 espais de venda de productes estrictament nadalencs i 30 parades de regals.

Mentrestant, al final de la Rambla, al Moll de la Fusta, hi ha una altra fira, més moderna, la gran fira de Nadal al Port Vell, fins al 7 de gener. Un espai lúdic amb cavallets antics i un trenet, espectacles, una pista de gel ecològica i una zona de paradetes de grans marques i petits artesans, així com un espai gastronòmic.

Festival de Nadal

Fins al 29 de desembre la plaça Catalunya acull Barcelona Festival de Nadal, un espai creat per l’arquitecte i escenògraf Juli Sanjuan, on s’organitzen activitats familiars, als matins, i musicals, a la tarda. I cada vespre, espectacles de gran format: teatre, música i arts visuals per a tota mena de públics.

Més clàssics d’aquestes dates: el Pessebre i l’arbre de Nadal a Ciutat Vella. Es poden veure a la plaça Sant Jaume fins al 5 de gener. Enguany el pessebre, dissenyat per Ignasi Cristià, és un homenatge a la tradició napolitana elaborat a partir d’un naixement barceloní al cent per cent. Si sou més tradicionals, al pati del Museu Marès, fins al 7 de gener, se n’hi pot trobar un d’estil tradicional dedicat a Sant Francesc d’Assís i inspirat en pintors de l’època, especialment Giotto di Bondone.

A la plaça Sant Jaume també hi ha l’arbre de Nadal de la ciutat, format per una sèrie d’avets petits i mitjans combinats per formar un gran arbre de Nadal de quinze metres decorat amb motius de l’obra El Trencanous, del compositor rus Txaikovski.

Nadal a la Rambla

Del 22 al 30 de desembre els Amics de la Rambla reivindiquen el passeig com a espai cultura i ho fan, entre altres activitats, amb un seguit de rutes guiades que volen donar a conèixer tota la cultura, història i patrimoni que es poden trobar al llarg de la Rambla. Les rutes són gratuïtes, però, com que els grups són limitats, cal inscriure’s al web d’Amics de La Rambla.

A més, el 29 de desembre l’entitat organitza la segona edició del Rambling, una proposta lúdica que mitjançant els telèfons mòbils permet descobrir fins a tres rambles diferents: la Familiar, la Nostàlgica i la Canalla. Un cop acabada l’activitat Rambling totes tres rutes estaran disponibles en línia i accessibles a través de qualsevol dispositiu mòbil.

L’Home dels Nassos

I per Cap d’Any, a banda de les nombroses celebracions als diversos locals del passeig, l’Associació l’Arca de Noè i Amics de La Rambla organitzen conjuntament la tradicional passejada de l’Home dels Nassos de Barcelona, que cada 31 de desembre surt a passejar per la ciutat, ofereix nassos de pega a la canalla i una xocolatada, i finalitza el seu recorregut a la Plaça Sant Jaume on entrega les claus del 2024 a l’alcalde i al president. El recorregut començarà a les 11 del matí a la Casa dels Entremesos de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram