antifuturisme

Sou capaços d’imaginar-vos el món sense Europa? Aquesta va ser la consigna que van rebre un grup d’artistes compromesos amb els processos de descolonització. La proposta consistia a recrear el futur que hauria pogut ser sense la intervenció d’Europa i mostrar altres models de societat que han resistit i que són una mostra de què, hi ha una alternativa.

El fruit d’aquest treball col·lectiu de vint artistes és la primera coproducció entre La Virreina Centre de la Imatge i el centre d’arts Santa Mònica, Anti-Futurisme Cimarrón, una exposició que cerca mitjançant diversos formats, apel·lar als sentits i a l’organització del món que s’enfronten i es resisteixen al model de futur proposat per Occident.

I, per què antifuturisme? Doncs perquè la mostra vol desfer el camí. “Si el que vivim avui és el futur que va somiar la modernitat, els pobles que han patit el seu embat i el seu ideari assenyalen que ‘el futur ja va ser’, que el futur està enrere i no al davant”, expliquen, Yuderkys Espinosa i Katia Sepúlveda, que s’autodenominen curanderes de l’exposició.

Perquè l’exposició mostra l’artista com a xaman que manté viva la memòria i té els secrets per guarir-nos i connectar-nos amb els esperits.

Santa Mònica
Rambla, 7
Fins al 31 de gener

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram