homenatge al Pla de l’Ós

Una imatge de l’homenatge al Pla de l’Ós. Foto: Amics de la Rambla

El passat 17 d’agost es complien sis anys dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Com ja s’ha fet durant tot aquest temps, la Rambla va acollir el mateix dia l’acte d’homenatge als que van perdre la vida i als que van sobreviure a l’atemptat. Hi van assistir víctimes, familiars i representants de les institucions, com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, o l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres. També hi va ser present l’associació Amics de La Rambla.

Un acte sobri

Com ja és habitual la sobrietat va marcar l’homenatge, que es va fer al pla de l’Os, on hi ha el memorial commemoratiu i el mosaic de Joan Miró. Un acte senzill, de quinze minuts de durada i sense discursos, per donar tot el protagonisme a les víctimes.

Mentre la violoncel·lista Sandrine Robilliard interpretava El cant dels ocells, les víctimes i familiars van fer ofrenes florals de clavells blancs, que es van situar en quatre jardineres ubicades estratègicament a la Rambla, al costat del memorial. Els representants institucionals també van dipositar-hi flors.

A continuació, una víctima dels atemptats va prendre la paraula i va anunciar sis minuts més de silenci, un per cada any que ha passat des del dia dels fets, l’agost de l’any 2017. Passat aquest temps, l’acte va finalitzar amb aplaudiments molt sentits per part de tots els assistents a l’homenatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram