Glaciar

El restaurant va guanyar el premi al millor restaurant centenari. Foto: Glaciar

Un dels triomfadors de l’estiu ha sigut el restaurant Glaciar, flamant guanyador del Joc de Cartes d’Estiu, el concurs culinari de TV3. L’establiment de la plaça Reial, un històric de la zona de la Rambla, competia pel títol al millor restaurant centenari de Barcelona i se’l va emportar gràcies a les bones puntuacions dels altres concursants i del mestre de cerimònies, el cuiner Marc Ribas.

Línia La Rambla ha parlat de l’experiència televisiva amb un dels propietaris de l’establiment, el Xavier Lluch, que revela que aquest no és l’únic premi que ha guanyat el Glaciar aquest estiu. N’hi ha un altre de més important encara.

Comensals catalans

Lluch i els seus socis van adquirir el Glaciar fa dos anys amb l’objectiu de convertir el bar de copes que era en un autèntic restaurant.“Nosaltres vam voler participar al ‘Joc de Cartes’ precisament per donar a conèixer la nova oferta gastronòmica del local als barcelonins”, explica. Guanyar va ser, de fet, una sorpresa. “Sabíem que donaríem una bona imatge, però no ens pensàvem que guanyaríem”, confessa.

Ara bé, l’autèntica sorpresa ha arribat unes quantes setmanes després de l’emissió del programa. Des de llavors, explica Lluch, estan rebent públic “d’arreu de Catalunya, no només de Barcelona, gent que ha vist el programa i ha descobert el Glaciar”. I no són pocs, afegeix: “En alguns moments ens ha agafat amb el peu canviat, fins i tot, perquè no ens esperàvem l’allau de gent que ha vingut”. I és que els turistes dinen a hores diverses, però els comensals locals reserven tots a la vegada per a l’hora ‘oficial’ de l’àpat a Catalunya: les 14 hores.

Recuperar la plaça

Per a Lluch i els altres propietaris era molt important reivindicar el Glaciar, però també la plaça Reial. “Estem molt agraïts perquè la gent d’aquí ha descobert el nostre local i hem contribuït a recuperar la plaça Reial per als barcelonins”, confessa. Després del Joc de Cartes és probable que ja no hi hagi tants turistes a la plaça, perquè potser no troben lloc on dinar…

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram