edifici premiat plaça catalunya

Una imatge de l’edifici premiat. Foto: José Hevia/SCOB

El projecte d’oficines flexibles Loom Plaça Catalunya de l’estudi d’arquitectura SCOB ha guanyat el Popular Choice A+ Award 2023 que atorga el web de Nova York Architizer. Situat a la plaça de Catalunya, el complex pertany a la divisió d’oficines flexibles de Merlin Properties i permet redescobrir la Casa Pich i Pon, construïda per l’arquitecte noucentista Puig i Cadafalch.

Concebut per allotjar les oficines de les empreses que pertanyien a l’empresari Joan Pich i Pon, des de llavors, nombroses empreses i entitats han utilitzat les diverses plantes de l’edifici. El projecte de restauració de l’estudi SCOB ha posat èmfasi especial a restaurar les columnes, les fusteries del pati i les portes d’accés, únics elements originals que quedaven de l’obra de Puig i Cadafalch després de tantes mudances.

Revisitar el noucentisme

A banda del respecte a les estructures originals, el jurat del premi ha destacat la reinterpretació en aquesta obra de les premisses del moviment noucentista: el treball col·lectiu i compartit en espais oberts i saludables, ben il·luminats i ventilats i la utilització de materials nobles i tècniques artesanes per crear interiors elegants, senzills i confortables. L’estudi SCOB el formen els arquitectes i paisatgistes Sergi Carulla i Òscar Blasco, tots dos professors de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram