Joan Bayén, ‘Pinotxo’ forma part de la història de la Rambla. Foto: Mercat de la Boqueria

L’Ajuntament ha concedit la  Medalla d’Or al Mèrit Cívic, a títol pòstum, a Joan Bayén, el propietari del Bar Pinotxo de la Boqueria. El popular Juanito va morir el passat 11 d’abril i els veïns i comerciants van retre-li un homenatge molt emotiu al mercat. La proposta s’ha aprovat per unanimitat al ple municipal “en reconeixement de la seva tasca al capdavant del Bar Pinotxo, icona del mercat de la Boqueria”.

L’establiment va obrir les portes a la dècada dels anys quaranta. La mare d’en Joan va llogar una barra de bar al mercat i va ser una de les primeres a oferir menjar preparat, i el Juanito va començar-hi a treballar ajudant a la família. Posteriorment, Bayén va assumir la direcció de la parada i es va fer famós per la seva simpatia i la seva imatge de cambrer clàssic sempre abillat amb l’armilla i la corbata de llacet. Els seus plats més famosos, el trinxat, el cap i pota, els cigrons o les tripes, totes receptes originals de la seva mare, van convertir-lo en un referent en cuina de mercat.

Per tot plegat, l’any passat el Consell de Savis del Mercat de la Boqueria va retre-li un homenatge per la seva feina al mercat els darrers vuitanta anys. També va tenir un reconeixement amb motiu del seu 88 aniversari, organitzat pel Mercat de la Boqueria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram