creació col·lectiva

La creació col·lectiva és un dels reptes del centre. Foto: Utopia Rambles

El Centre d’Arts Santa Mònica concedirà 21 beques a creadors amb propostes adreçades a la recerca i experimentació en mediació artística. Els artistes seleccionats estaran en residència al Santa Mònica durant onze mesos. El termini per presentar-se les candidatures finalitza l’11 de maig.

Les Mòniques

L’Arts Santa Mònica és un espai dedicat a impulsar activament la creació contemporània i la d’enguany és la tercera edició del programa de beques conegut com Les Mòniques, dissenyat amb l’objectiu de generar diferents formes de retorn social cap a la ciutadania i d’un art que promogui l’horitzontalitat i el pensament col·lectiu.

Les Mòniques estan estructurades en set tipologies segons l’àmbit seleccionat. Es convoquen beques per a mediació participativa, espacial, digital, en educació i gastronomia i en comunicació i editorial.

Artistes residents

Les residències artístiques s’entenen com a estades temporals d’onze mesos, de l’1 de setembre de 2023 al 31 de juliol de 2024, al Santa Mònica. Durant aquest temps, els residents engeguen i participen en processos de recerca que s’acaben materialitzant en diversos prototips de dispositius de mediació artística. El model implica una experiència de treball en un espai compartit per propiciar l’intercanvi de coneixement entre els participants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram