Una imatge de l’entrega simbòlica dels primers panots de la Rambla. Foto: Amics de la Rambla

El Districte de Ciutat Vella ha accedit finalment a conservar alguns dels panots històrics de la Rambla i a repartir-los entre els interessats. El 28 de març es va fer l’entrega simbòlica d’un parell de peces en un acte al Museu de Cera. Hi van ser presents el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, el president d’Amics de La Rambla, Fermín Villar, i el director del Museu de Cera, Àngel Díaz.

L’acte també va comptar amb la presència dels nombrosos establiments que s’han interessat per conservar aquest patrimoni de la Rambla: Art Escudellers, el bar Núria, la Cava Universal, la Farmàcia La Rambla Barcelona, l’Hotel Arc La Rambla, l’Hotel España, Laguarda Joiers, el McDonald’s de La Rambla, el Museu de Cera de Barcelona, Nomar, el Restaurant Moka, el Tablao Flamenco Cordobés i Vapiano Rambla.

L’actual paviment de la Rambla data de 1968 i està format per peces de terratzo de la casa Escofet. El disseny és d’Adolf Florensa, amb la col·laboració de Jordi Ros, dissenyador industrial d’Escofet. Cada rajola està decorada amb un motiu de línies ondulants que es va repetint per representar una alternança de franges de color vermell i blanc a manera d’onades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram