Un treballador col·loca les tanques metàl·liques de protecció al tram inferior de la Rambla. Foto: Laura Fíguls/ACN

En el seu informe anual sobre les mancances detectades al passeig, l’associació Amics de la Rambla denuncia que les obres fetes pel consistori els darrers dos anys són “petits pegats” que no reverteixen la imatge de deixadesa. Reclamen actuacions “urgents” per poder “mantenir el passeig en l’estat que es mereix”, tenint en compte que “la Rambla és la imatge més internacional de Barcelona i, actualment, continua presentant greus mancances de manteniment agreujades per l’ús intensiu”, avisen des de l’entitat en un comunicat.

Tot i que la passada tardor es van iniciar les obres de remodelació del passeig, veïns, comerciants i institucions consideren que “el tram de la Rambla Santa Mònica és molt petit i la resta del passeig necessita moltes actuacions”.

Amics de la Rambla exigeix la retirada d’elements “obsolets”, que el Pla Especial de 2016 ja preveia retirar, la reparació d’altres elements deteriorats, com el paviment del passeig central i les voreres laterals, i que es faci un manteniment “més intensiu” per evitar que es continuïn degradant. També demana que s’eliminin tots els grafitis de les parades de flors, així com les pintades dels senyals informatius.

“En aquest moment en què s’està intensificant de nou l’ús del carrer, creiem que és un bon moment per fer totes les reparacions i manteniments que no s’han fet”, afirmen els Amics de la Rambla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram