Imatge del Port Vell durant una recent edició del Saló Nàutic. Foto: Marta Vidal/ACN

El Port Vell enllestirà la seva primera remodelació abans de la Copa Amèrica de Vela, l’agost del 2024. Aquesta primera fase consta de 17 iniciatives amb una inversió de 86 milions d’euros, un terç del qual de fons privats.

“Esperem que totes les actuacions estiguin finalitzades en un temps rècord de quinze mesos amb un Port Vell més endreçat i actualitzat” ha explicat el director del Port de Barcelona, Lluís Salvadó. L’objectiu és enllestir totalment la zona l’any 2030 en un projecte que consta de dues fases i la primera serà abans del certamen de Vela.

Una de les prioritats serà la remodelació del Maremagnum, que s’executarà a finals d’aquest any. A més, es vol construir la Nova Llotja de Pescadors i urbanitzar la zona pesquera per obrir-la a la ciutadania. També es rehabilitarà el Portal de la Pau, començant per la millora de les drassanes i la façana de l’edifici. L’antic cinema IMAX acollirà l’America’s Cup House, que acostarà la copa a la ciutadania, i el World Trade Center també es remodelarà durant aquest any i el següent.

Una de les novetats serà la instauració d’un nou servei de bus aquàtic que funcionarà amb energia renovable i que ja podria estar operatiu quan comenci el gran esdeveniment, si ho aprova el consell d’administració.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram