Joan Bayén s’ha mantingut al peu del canó durant prop de 25 anys. Foto: Mercat de la Boqueria

El popular bar Pinotxo del Mercat de la Boqueria no tanca la paradeta, però canvia de propietaris i deixarà de pertànyer a la família que l’ha regentat durant setanta-cinc anys. Betevé ha revelat que el conflicte entre l’històric propietari, en Joan Bayén, i els seus nebots, que regentaven actualment l’establiment ha derivat en un traspàs sorprenent. El bar Pinotxo és ara propietat dels responsables d’una altra parada del mercat, el Bar Central, però encara no se sap si mantindran el nom original o si l’establiment desapareixerà tal com l’hem conegut fins ara.

Una disputa familiar

Joan Bayén, de 89 anys, ja estava apartat del negoci, tot i que en continuava sent l’abanderat. A finals del 2022 i després de 75 anys al capdavant, va anunciar que deixava la primera línia i penjava el davantal. Els seus familiars assumien, doncs, el dia a dia del negoci, però ara, setmanes després, una discussió amb ells sembla que hauria precipitat la decisió de traspassar definitivament la parada.

El bar Pinotxo, que pren el nom d’un gos que tenia el propietari i que passava molt temps al bar, és un dels grans emblemes del Mercat de la Boqueria. Apareix a totes les guies de la ciutat i en Joan, popularment conegut com a Juanito, sempre ha fet broma amb la quantitat de fotografies o selfies que es feien els clients i curiosos amb ell.

Segona fase de les obres

Des de mitjans de febrer el Mercat de la Boqueria ha iniciat la segona fase de les obres per renovar el paviment. Durant cinc setmanes s’ha treballat activament en la meitat muntanya i el passadís central de l’espai i aquest mes l’activitat s’ha traslladat a l’altra meitat de l’espai, el cantó mar. La previsió és que a finals de març, cinc setmanes després, la remodelació quedi enllestida.

El que no sabem és si el bar Pinotxo hi serà com a tal en la inauguració del nou paviment. Els nous propietaris encara no s’han pronunciat al respecte i els protagonistes de la disputa tampoc no han explicat els detalls de la traumàtica ruptura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram