Les rajoles salvades es posaran a disposició dels ciutadans. Foto: Línia

L’Ajuntament ha acceptat la proposta dels Amics de la Rambla, segons ha avançat La Vanguardia, per salvar unes quantes rajoles del passeig i repartir-les entre algunes entitats de Ciutat Vella que demanen guardar-les com a record.

La remodelació de la Rambla preveu la substitució de les rajoles més representatives, amb motius d’onades. La voluntat d’uniformitzar el paviment de tot el passeig, però sobretot la mala conservació de les rajoles, que es trenquen amb molta facilitat, són les raons del canvi.

Els panots es van començar a col·locar a la Rambla a finals dels anys seixanta i formen part del paisatge. És per aquesta raó que l’Associació Amics de la Rambla va demanar a l’Ajuntament poder conservar algunes d’elles com a testimoni de la història del passeig.

Ara, els tècnics hauran de decidir quantes se’n podran salvar i com es distribuiran entre els interessats. De moment, La Vanguardia ha publicat que la cafeteria Moka, el restaurant Amaia o La Cava Universal podrien ser alguns dels destins, a banda, òbviament, dels centres culturals de la Rambla, que també es quedarien algunes peces per exposar-les a les seves instal·lacions.

Els panots es van col·locar a la Rambla fa seixanta anys i formen part del paisatge. És per aquesta raó que l’Associació Amics de la Rambla va demanar a l’Ajuntament poder conservar-ne algunes com a testimoni de la història del passeig. Ara, els tècnics hauran de decidir quantes es podran salvar i com es distribuiran entre els interessats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram