8 parades de flors continuen tancades. Foto: Joanna Chichelnitzsky.

Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella, ha confirmat a Betevé que no està previst reobrir les parades de flors tancades a la Rambla. En lloc d’això, l’Ajuntament planeja reciclar alguns d’aquests espais per a altres usos, com per exemple la ubicació d’un urinari públic.

Dels 15 quioscos de flors autoritzats, actualment només en funcionen set. Veïns i comerciants de la Rambla fa temps que demanen un impuls decidit per reobrir la resta, però l’Ajuntament considera que els hàbits de consum han canviat i que les parades de flors són deficitàries. Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla, no està gens d’acord amb això i reclama que l’Institut Municipal de Mercats, que és el titular de les parades es posicioni i inverteixi en el Mercat de la Boqueria com s’ha invertit en altres equipaments: “Clar que són deficitàries, si no hi poses ni un duro. La reforma del Mercat de Sant Antoni ha costat 120 milions, que es diu aviat”. Villar denuncia que tot plegat “és una vergonya, perquè aquesta activitat és essència original de la Rambla i fins i tot dona nom a un dels trams”.

De moment, la idea d’ubicar un urinari en una de les parades ha despertat sorpresa i indignació entre els veïns, que estan preocupats per la legalitat de la iniciativa i per les males olors i els problemes de civisme que podria causar la proposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram