Models Matemàtics

Biennal 2064 és una exposició futurista o distòpica, tot depenent del punt de vista, que explora el concepte d’oracle en l’era de l’anomenada intel·ligència artificial. I si fos possible predir el futur a partir dels models matemàtics? I si els famosos algorismes, que ja ens expliquen el present, també fossin capaços de predir el futur de la nostra societat? En aquest cas, podríem considerar-los sagrats com ho eren els oracles per als antics grecs?

Roc Albalat, Jorge Luis Marzo i Arturo Fito Rodríguez han comissariat una mostra que vol descriure, de la forma més planera possible, la implantació dels models de governança matemàtica en un context social percebut com a incert i volàtil i les seves conseqüències en les memòries culturals.

El projecte neix de l’interès comú dels participants de descriure la gènesi de la societat oracular en el marc de l’actual cultura científica, capficada en les dades, a mesura que les tècniques i tecnologies estadístiques operades des de la intel·ligència artificial arrelen socialment. Per al comissari Roc Albalat, la problemàtica arrenca quan les previsions que realitza la intel·ligència artificial s’acaben convertint en prescripcions de futur.

La Virreina Centre de la Imatge
Palau de la Virreina. La Rambla, 99
Fins al 12 de febrer

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram