Terrats

Vista aèria dels terrats disponibles a la Rambla. Foto: Amics de la Rambla

La necessitat de crear habitatge públic, especialment a la Rambla on hi ha molt poc espai per construir-hi, obliga a tenir imaginació. Per això, veïns i comerciants de la Rambla proposen reconvertir els antics colomars i les cases velles on abans vivien els porters, ubicades als terrats, en pisos socials. D’aquesta manera, a banda de fer nous pisos es contribuiria a augmentar el nombre de residents habituals al barri.

Pisos sostenibles

La idea ha sorgit d’Amics de la Rambla arran dels diversos projectes que l’Ajuntament té en marxa per promoure habitatges sostenibles. Un d’ells és A prop, que va ser la primera aposta de la ciutat per edificis amb el menor impacte ambiental possible, ja que estan fets amb contenidors marítims reciclats. Un d’aquests es pot trobar al carrer Nou de Sant Francesc. O també les noves promocions d’habitatges industrialitzats fets de fusta a Sant Martí i Sant Andreu.

La proposta és cedir els espais per a habitatges i destinar les rendes a les comunitats de propietaris, amb l’objectiu de millorar les condicions dels immobles. És un model de col·laboració publicoprivada que podria funcionar, segons Amics de la Rambla. Permetria, a més d’incrementar el parc públic d’habitatges a la ciutat, ampliar el nombre de residents fixos al passeig, i ajudaria els veïns a finançar les reformes necessàries en molts edificis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram