La jornada es va acabar amb diferents concerts. Foto: Twitter (@SEzquerra)

Tot i que els habitants de la Rambla amb prou feines sobrepassen el miler, per l’avinguda més emblemàtica de la ciutat hi passen 100 milions de persones al llarg de l’any. Aquesta situació provoca que des de fa temps hi hagi un debat molt viu sobre el seu futur, com ara el que es va poder viure dissabte passat al Liceu i a l’Ateneu Barcelonès.

El debat, amb una notable presència de públic i de personalitats relacionades amb l’avinguda, va servir per posar al damunt la taula qüestions com el paper històric com a eix de cultura, vida ciutadana i revolta de la Rambla. Els problemes que pateix l’avinguda van ser denunciats per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla. Fermí Villar, un dels seus membres, va lamentar que “la tendència és que tot allò que passa al nostre passeig estigui orientat a i condicionat pel turisme, i això deriva en un monocultiu perillós”. Moltes de les intervencions veïnals van anar en la mateixa direcció: denunciar que la rambla i el seu entorn pateixen una degradació notable.

Per la seva banda, la regidora del Districte, Gala Pin, va remarcar que “tots sentim la necessitat de recuperar la Rambla, que és gairebé un barri més de Ciutat Vella”. Pin va remarcar que quan “les polítiques s’elaboren conjuntament amb la ciutadania són més exitoses i democràtiques”.

El debat va provocar que dissabte la rambla i el seu entorn acollissin diferents activitats ciutadanes. Una de les més destacades va ser una paella popular a la plaça Reial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram