La vaqueta del Raval, un clàssic del barri. Foto: Ajuntament

El Raval està de celebració. Des d’avui i fins diumenge el barri celebra una nova edició de la seva Festa Major, que un any més es caracteritzarà per la seva barreja de tradició i interculturalitat.

L’inici de la Festa Major el marcarà la cercavila de les societats corals del Raval. Es tracta d’un acte molt especial, ja que és una de les poques ocasions que la ciutadania pot veure en acció aquestes entitats, que tradicionalment només surten per la festa dels Cors Muts. Al costat de les societats corals també hi seran els gegants del barri, acompanyats dels capgrossos i dels bouets, i la vaqueta del Raval. Després de la cercavila, a les nou del vespre, arribarà el torn de pregó, que enguany anirà a càrrec de la Mònica del Raval. El primer dia de Festa Major s’acabarà amb l’actuació conjunta de les corals del Raval i la Raval’s Band i el posterior concert i ball protagonitzat per aquesta última banda.

Demà el dia arrencarà amb les catifes de flors als Jardins de Rubió i Lluch i amb la quarta edició de la cursa atlètica. Al llarg de la jornada se celebraran diferents actes, com ara la pulpada electrònica, la tarda de titelles o el sopar de veïns i comerços locals.

Dissabte, el tercer dia de la Festa Major, serà una jornada especialment intensa, ja que és la Mare de Déu del Carme, la patrona de la Festa Major. És per això que es farà una ofrena floral a la imatge que té a l’església de Sant Agustí. Durant la resta del dia està prevista una exhibició de danses d’arreu a la plaça de Joan Amades, la Diada Bastonera del Raval amb set colles convidades, una tarda de castells a la plaça de Gardunya amb els Castellers de Barcelona i el correfoc amb els diables de la KintaForka.

La Festa Major arribarà al seu punt final diumenge amb una gran cercavila on, a més d’en Ramon i la Lola, els gegants del Raval, hi haurà totes les altres parelles de gegants de Ciutat Vella. Es clausurarà una Festa Major que enguany haurà implicat més entitats, associacions i veïns que mai, que també incorpora les festes alternatives -el festival Ravala’t- i on molts carrers i places fan la seva pròpia programació. Tot plegat, amb una barreja de cultures sempre present, com queda demostrat amb la festa dels joves filipins, els concerts de música i dansa oriental o la instal·lació d’una haima per conèixer les cultures amaziga i marroquina.

PATRIMONI PROTEGIT
En paral·lel, aquests dies el Raval també és notícia després que l’Ajuntament hagi anunciat que protegirà un conjunt de 38 cases fàbrica construïdes a finals del segle XVIII.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram