L’Arnau, motiu de controvèrsia entre govern i oposició. Foto: Línia Ciutat Vella

El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament i responsable de l’àrea de Cultura, Jaume Collboni, va anunciar dimarts passat durant la comissió de Cultura que el nou teatre Arnau s’inaugurarà el 2019 o, com a molt tard, el 2020.

Segons va avançar La Vanguardia, Collboni no va detallar com serà el nou equipament cultural i es va limitar a assenyalar que es tractarà d’un “espai escènic útil”. Durant la comissió, Enric Torrellas, el cap de projectes arquitectònics de l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), va detallar el mal estat en el qual es troba l’edifici, cosa que provoca que només hi pugui accedir bombers i tècnics.

S’ENDERROCARÀ?
A finals d’octubre la regidora del Districte, Gala Pin, va afirmar que “per tornar a convertir l’Arnau en un espai practicable, com segueix sent el nostre compromís, primer l’haurem d’enderrocar”. Les paraules de Pin van provocar que la plataforma Salvem el Teatre Arnau anunciés la seva retirada del procés participatiu, on sí que hi participa la plataforma Recuperem l’Arnau, per dissenyar el futur espai. L’enderroc, però, no està confirmat, ja que, tal com van explicar fonts de l’ICUB, “l’estudi que ha de determinar què passa finalment amb l’edifici encara no s’ha acabat”. En paral·lel, Salvem el Teatre Arnau va posposar la seva desaparició en considerar que “potser no està tot dit” i va recordar que l’edifici no es pot enderrocar totalment, ja que el nivell de protecció patrimonial que té no ho permet.

De fet, aquest argument és el que va defensar l’oposició durant la comissió per demanar al govern que no enderroqui del tot l’Arnau i en conservi tot el que sigui possible. Uns dies abans, CiU ja havia registrat un prec a l’executiu on li recordava que el teatre “està catalogat amb el nivell C, que impedeix el seu enderroc, sigui total o parcial, i que en qualsevol cas exigeix la conservació dels elements protegits a la fitxa urbanística”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram