Una imatge d’arxiu de la Rambla. Foto: Línia Ciutat Vella

L’equip que lidera Itziar González, l’exregidora del districte entre el 2007 i el 2009 durant el mandat del socialista Jordi Hereu, serà l’encarregat de dissenyar el projecte de transformació de la Rambla. L’equip multidisciplinar Km-ZERO ha estat el guanyador del concurs internacional que va anunciar l’Ajuntament el passat mes de març.

González va dimitir del seu càrrec el 2009 pel seu desacord amb la construcció de l’hotel del Palau de la Música, ja que considerava que el projecte presentava irregularitats. L’exregidora també va ser víctima d’amenaces i atacs personals per les seves denúncies contra la corrupció.

Així doncs, ara González, juntament amb el seu equip, tindrà la responsabilitat de dirigir la transformació d’aquesta emblemàtica avinguda de la ciutat. De moment la intenció de l’Ajuntament és que d’aquí a sis mesos es presenti un document d’estratègies que ha de permetre que les primeres obres, que no contemplen cap gran inversió urbanística, comencin a principis del 2019.

“PENSADA PELS VEÏNS”
Un dels integrants de l’equip Km-ZERO és Ole Thorson, enginyer de camins i expert en mobilitat. En declaracions a Línia Ciutat Vella, Thorson es mostra “il·lusionat i content” per formar del projecte. Tot i que avisa que encara és aviat per dir com serà la nova Rambla, remarca que de la transformació n’ha de sortir una avinguda “pensada per als veïns i més amable pel vianant”. Thorson afegeix que també es buscarà “disminuir la pressió del trànsit al casc antic, millorar la seguretat viària i diversificar el turisme”. Al mateix temps, afegeix que “no podem deixar que la visió neoliberal ho ocupi tot”.

QUEIXA VEÏNAL
Per la seva banda, Amics de la Rambla ha afirmat en un comunicat que, tot i tenir un representant a la taula de contractació del concurs, “en cap cas” va tenir accés a les “deliberacions tècniques per poder decidir la idoneïtat dels projectes presentats” i tampoc va tenir “cap mena de vot a l’hora de decidir quin era el projecte guanyador”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram