Presentació de la querella contra MK Premium. Foto: Twitter (@MadresL24)

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament va aprovar el passat 20 de juny, amb el vot de tots els partits menys PP i Ciutadans, una proposició d’ERC que insta el govern a fer “totes les accions necessàries” per comprar els tres blocs dels números 7, 9-11 i 13 i 13bis del carrer Lancaster. Aquests blocs fa mesos que estan al centre de la polèmica després que la immobiliària MK Premium comprés el bloc del número 13 ara fa un any i fos acusada, per part dels inquilins, d’assetjament immobiliari.

Aquest cas, doncs, podria acabar de la mateixa manera que la finca del carrer Leiva, al barri d’Hostafrancs, que va ser adquirida per l’Ajuntament després d’exercir el dret de tanteig i retracte. El bloc havia estat comprat per un fons d’inversor. De totes maneres, el regidor d’Habitatge, Josep Maria Muntaner, va advertir que l’Ajuntament, tot i que estudia molts casos similars als de Lancaster i Leiva, no pot comprar totes les finques. Muntaner va recordar que el seu govern ha comprat 167 pisos amb una inversió de 17,5 milions d’euros. Des d’ERC, la regidora Montse Benedí considera que si l’Ajuntament compra els edificis del carrer Lancaster “donarem un missatge de força davant els fons voltors, i els veïns i veïnes podran continuar vivint a casa seva”.

L’ÚLTIM VEÍ ES QUERELLA
Uns dies abans de l’aprovació de la proposta d’ERC, l’únic veí que segueix vivint al número 13 del carrer Lancaster, Shiplu Ahmed, es va querellar contra dos treballadors de la immobiliària MK Premium per un delicte de coaccions relacionat amb els suposats intents de l’empresa a fer-lo fora del pis.

Per la seva banda, la immobiliària MK Premium ha negat les acusacions i ha assegurat que aquest inquilí no paga el lloguer des de fa mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram