Els de Chus Martín van guanyar a la Nova Escullera. Foto: CNAB

El derbi de la sisena jornada de la Divisió d’Honor masculina, celebrat dissabte passat, es va decidir a favor de l’Atlètic. Els de Chus Martín van derrotar el CN Barcelona en el primer enfrontament entre els dos equips que es va celebrar a la Nova Escullera (4-6), un resultat que fa que l’Atlètic continuï líder, comptant per victòries tots els partits que ha jugat, mentre que el Barcelona segueix a la quarta posició, de play-off, tot i que l’equip de Manolo Delgado té com a gran assignatura els partits a casa, ja que les dues derrotes que ha patit l’equip han estat jugant com a local (contra Sant Andreu i Atlètic). El partit va significar la trentena victòria consecutiva del Barceloneta, que no perd contra els seus veïns des del 5 de novembre del 2005.

El partit va complir amb tots els ingredients que solen tenir els derbis: igualtat durant molts minuts (gairebé fins al final del segon temps), tensió i molta competitivitat. L’Atlètic va colpejar primer, però els de Manolo Delgado van marcar per cloure el primer parcial amb la igualtat màxima. El ritme baix d’anotació es va mantenir durant bona part del segon quart, però aleshores els de Chus Martín van decantar la balança amb un parcial de 0-3 que va fer que el partit arribés amb un 2-5 al descans que el Barcelona ja no podria remuntar.

Fran Valera va situar el 3-5 després del descans, però el ritme ofensiu va tornar a baixar i el Barcelona topava constantment amb el mur que Dani López Pinedo havia posat sota pals. Marc Minguell, el gran protagonista del partit amb quatre dianes, va encarregar-se de retornar l’avantatge de tres gols a l’Atlètic. Víctor Flores va ser l’autor de l’únic gol del matx a l’últim quart, però el Barcelona no va tenir opcions reals de rascar ni un sol punt.

Malgrat la victòria, després del partit Minguell va fer autocrítica, assegurant que “el partit no ha sortit com volíem plantejar-lo” i va assegurar que l’equip ha de seguir treballant ara que començaran a disputar-se partits cada tres o quatre dies.

A PUNT PER A LA CHAMPIONS
Sorteig complicat. Dilluns passat es va sortejar el calendari de la primera fase de la Champions League. L’Atlètic ha quedat enquadrat al grup B i s’haurà d’enfrontar a dos dels quatre equips que van jugar la darrera Final Six, el Jug de Drubovnik i el Pro Recco italià. Els altres rivals seran l’Eger hongarès, el Waspo de Hannover i el Partizan de Belgrad, que serà el primer equip que desfilarà per la piscina de Sant Sebastià dimecres de la setmana que ve.
Minguell va assegurar després del derbi que el grup “serà encara més complicat que l’any que ve”, però va admetre que l’objectiu és “classificar-se un altre cop per a la final”, que tornarà a jugar-se a Budapest.