La Rambla és un dels grans punts turístics del districte. Foto: Cyntia Motta

La recent Enquesta de Serveis Municipals de l’Ajuntament reflecteix que els veïns de la ciutat consideren que el turisme és el segon problema que pateix Barcelona -un 8,1% el cita com el principal problema-, només per darrere de l’atur i les condicions laborals i empatat amb la circulació i el trànsit. En el cas de Ciutat Vella, aquesta percepció s’enfila, ja que el 14,6% de veïns del districte el veuen com el principal problema. Només la inseguretat, que a Ciutat Vella és el que més preocupa els veïns -un 20,6% dels enquestats així ho diuen- es troba per damunt del turisme.

Si es miren les xifres en l’àmbit dels barris, en dos dels quatre el turisme apareix com el problema més denunciat pels veïns. Són el Gòtic i la Barceloneta, on un 22,6% i un 34,9% dels veïns, respectivament, situen la massificació turística com el principal problema. Al Raval i a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera el principal problema veïnal és la inseguretat. En el cas d’aquest últim barri, el turisme és el segon problema, mentre que al Raval no apareix entre els tres primers, ja que el segon i tercer problema són els sorolls i la neteja.

Al conjunt del districte, després de la inseguretat i el turisme, el tercer problema és, segons els enquestats, el soroll.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram