Una imatge de la concentració. Foto: Twitter (@annasanri)

Un centenar de veïns i membres de la plataforma ‘Justicia Para Juan Andrés’ es van concentrar el passat 9 de maig en un solar ocupat del carrer Aurora –a tocar d’on va morir Juan Andrés Benítez– per mostrar el seu rebuig contra el pacte de conformitat del cas que va acabar amb la mort d’aquest empresari després de ser reduït pels Mossos d’Esquadra.

El portaveu de la plataforma, Iñaki Garcia, va voler denunciar que creuen que l’acord entre les acusacions i les defenses, que ha acabat amb una condemna per a sis Mossos d’Esquadra de dos anys de presó que no implica l’ingrés a cap centre penitenciari, és “injust i poc ètic”. Garcia també va acusar l’Associació Catalana de Drets Humans, que exercia l’acusació popular (ACDDH), d’acceptar-lo “a la seva esquena”. L’ACDDH i la plataforma ‘Justícia Para Juan Andrés’ havien estat en contacte durant els dos anys i mig de la investigació perquè la plataforma, que va ajudar a impulsar el cas, no es podia presentar com a acusació popular a la causa pel fet de no tenir personalitat jurídica pròpia.

Garcia va anar més enllà en les seves crítiques a l’ACDDH i va assegurar que el que ha fet aquesta associació “és gravíssim i no és ètic perquè aquest pacte és una vergonya pública”.

Per la seva banda, el Ple del Districte va aprovar el passat 12 de maig, a proposta de la CUP, una proposició perquè l’Ajuntament insti la Generalitat a reobrir l’expedient del cas. Hi van votar a favor BComú, PSC i ERC, mentre que CiU i PP ho van fer en contra i C’s es va abstenir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram