Els manifestants van desplegar diferents pancartes. Foto: Twitter (AssBarrisTS)

Una cinquantena de persones, convocades per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, es van manifestar el passat 8 de maig contra el turisme de creuers, en una protesta que va sortir de la zona de Drassanes-Portal de la Pau.

Els responsables de la protesta van reclamar “la municipalització del Port Vell” i van deixar clara la seva oposició a la “indústria dels creuers”, ja que la consideren una “seriosa xacra per a la ciutat” i la veuen com una “amenaça per a la salut pública a causa de les emissions contaminants”. Al mateix temps, també van denunciar que els creuers “generen una immensa quantitat de residus” i provoquen “el desembarcament de desenes de milers de creueristes que dóna peu a una invasió turística extra que, entre altres coses, provoca problemes seriosos de mobilitat als veïns”.

A la manifestació, a banda de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, també hi van ser la Plataforma en Defensa del Port Vell i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire. Els ecologistes, que asseguren que un creuer emet els mateixos gasos contaminants que 12.000 cotxes, demanen que un cop els creuers han atracat al port s’endollin a la xarxa elèctrica, ja que ara no apaguen els motors per produir l’electricitat que necessiten.

Està previst que al llarg d’aquest mes de maig passin pel port 94 creuers. Segons un informe de la UB, l’activitat dels creuers genera una facturació anual de 796 milions d’euros. En aquest sentit, CiU va presentar una proposició al darrer plenari de Ciutat Vella perquè els creuers estiguin més hores a la ciutat per afavorir un major impacte en el comerç, però va ser rebutjada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram