Imatge de l’única botiga que ha obert en el marc del projecte. Foto: Ajuntament

El programa municipal per intentar revitalitzar el petit comerç de diferents zones del districte no acaba d’arrencar. Recentment, l’Ajuntament ha fet un balanç del projecte, conegut amb el nom de ‘Baixos de Protecció Oficial de Ciutat Vella’, que ha permès comprovar com els vuit primers baixos de protecció oficial només un d’ells és una botiga.

Durant la presentació del balanç, feta per la regidora Gala Pin i el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, es va poder comprovar com els nous locals que s’ha obert estan relacionats principalment, tal com el mateix Ajuntament explica, amb l’atenció a l’infrahabitatge, l’art i l’esport inclusius i la producció i el reciclatge. L’única botiga que es pot considerar del sector del petit comerç és la que hi ha ubicada al número 26 del carrer Assaonadors, que es diu The Post-Industrial Fashion, que se centra en la moda sostenible –és taller i botiga– a partir de roba reciclada. També ofereix tallers de costura oberts al veïnat com a activitat complementària.

LLOGUERS ASSEQUIBLES
El projecte dels Baixos de Protecció Oficial inclouen uns lloguers assequibles, sempre per sota del preu de mercat. Les cessions dels locals es fan per un període de cinc o set anys.

De moment, però, sembla que l’Ajuntament encarà està lluny d’aconseguir trencar una dinàmica negativa que a diferents zones del districte fa anys que dura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram