La Fira de Sant Ponç va ocupar el carrer Hospital. Foto: Ajuntament

La Fira de Sant Ponç va tornar a omplir el Raval de productes naturals i artesans. El passat 11 de maig el carrer Hospital va tornar a acollir aquest mercat tradicional, que va oferir des d’herbes remeieres i fruites confitades, fins a mel i caramels, entre molts altres.

Enguany la fira va comptar amb 88 paradetes de comerciants, la majoria dels quals només venen en el dia de Sant Ponç, continuant, d’aquesta manera, amb una tradició que es remunta a moltes generacions enrere. És el cas d’Anna Crespo, que regenta una parada de fruites confitades i que explica com el dia de la Fira de Sant Ponç atura la seva vida “habitual” i es dedica a vendre aquests productes, tal com ha fet sempre la seva família. “És una tradició”, rebla.

La Fira de Sant Ponç és una de les més populars i antigues de la ciutat. Els seus orígens es remunten a la tradició i costum dels antics herbolaris, que portaven herbes remeieres per als malalts, així com organitzaven mercats d’herbes coincidint amb aquesta estació de l’any.

A més de la fira pròpiament dita, també va tenir lloc una exposició fotogràfica i una exhibició de sardanes amb la Cobla Sant Jordi i les colles sardanistes Vallvitraria i Joia Catalana a la plaça de Sant Agustí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram