El Grec se celebrarà durant tot el mes de juliol. Foto: Ajuntament

El festival Grec gaudeix d’una salut de ferro i així es va demostrar el passat dijous dia 14 durant la presentació del programa de la seva 39 edició, que se celebrarà durant tot el mes de juliol.

El festival presentarà enguany una de les seves edicions amb un perfil més internacional, amb 17 produccions de teatre, dansa, circ i nous formats híbrids. Entre els nous artistes presentats destaca el director Ivo van Hove, que torna per tercer any al Grec, en aquesta ocasió amb un espectacle minimalista, La voix humaine, que protagonitza en solitari l’actriu Halina Reijn. Altres grans noms de l’escena teatral són Wajdi Mouawad, l’autor d’Incendis, que ha bastit un nou monòleg femení a Soeurs, i Alain Platel, que codirigeix amb Frank van Laeke el muntatge En avant, marche!, un homenatge a les bandes de música.

Enguany el festival proposa tres espectacles de circ: Il n’est pas encore minuit…, amb què la Compagnie XY porta 22 acròbates a escena; Pals, una coproducció del festival dirigida per Leandro Mendoza Artagaveitia, i Fuga, de Res de Res. “Volem generar un públic que pugui anar a veure qualsevol dels espectacles en el format que els presentem, que pugui transitar de la dansa contemporània al teatre, del realisme teatral a les noves formes proposades pel circ o fins i tot als espectacles teatrals multimèdia”, ha explicat Ramon Simó, director del festival.

La inauguració del festival anirà a càrrec de Vorònia, una obra de dansa proposta de la companyia La Veronal i una coproducció del Grec. De fet, enguany el festival ha coproduït prop de 40 espectacles, 10 dels quals són internacionals, i s’ha convertit en el primer coproductor d’espectacles de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram