Gairebé 1,9 milions de visitants. Aquesta és l’espectacular xifra que ha registrat el Born Centre Cultural al llarg de l’any passat. De fet, la dada és tan alta que l’ha convertit en el museu més visitat de tot Catalunya, per sobre, fins i tot, del museu del Barça, que històricament ha liderat el rànquing, i dels museus Dalí, que també han estat tradicionalment capdavanters.

Un dels factors que poden explicar l’espectacular èxit del nou recinte és el Tricentenari, que ha marcat les xifres museístiques d’enguany. De fet, el centre barceloní que creix més en nombre de visitants és el Museu d’Història de Barcelona (Muhba), que va ser la seu d’una de les mostres centrals del Tricentenari.

Un altre dels factors que poden explicar la xifra rècord és el fet que part de la seva activitat és gratuïta. En aquest sentit, cal recordar que per accedir al recinte no s’ha de pagar, si bé l’entrada a les exposicions i al jaciment arqueològic sí que és de pagament.

Sigui com sigui, les xifres de visitants del Born Centre Cultural han estat espectaculars des del primer dia. En només els primers sis mesos va rebre més d’un milió de visites. Una dada que ja va superar en aquell moment totes les expectatives inicials d’un equipament que està batent rècords.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram