L’Associació Amics de la Rambla entrega el premi cada any. Foto: Ajuntament

L’Associació Amics de La Rambla va entregar aquest dijous passat, en un acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament, els guardons de Ramblista d’Honor 2014.

Els guardonats d’enguany van ser el fotoperiodista Joan Colom, l’artista Nazario i l’Ateneu Barcelonès. El jurat que va escollir els Ramblistes d’ Honor d’enguany va estar format per Àngel Casas, Carles Duarte, Xavier Marcé, Isabel Martí, Joan Oliveras Bagués, Enric Pantaleoni, Lluís Pasqual, Eva Rexach, Catalina Serra, Claret Serrahima i Roser Tiana.

Aquest grup de personalitats va voler reconèixer, en el cas de Joan Colom, “la seva obra i la seva decisió en vincular estretament la seva trajectòria artística a La Rambla, al Raval i a Barcelona”; en el cas de Nazario es va valorar “la seva trajectòria artística i la seva vinculació vital amb La Rambla i, sobretot, amb la Plaça Reial” i, finalment, en relació a l’Ateneu Barcelonès, es va destacar “la seva llarga trajectòria històrica de servei a la cultura de la ciutat”.

L’acte es va tancar amb el discurs del president d’Amics de La Rambla, Joan Oliveras, que va demanar la implicació de tothom per aconseguir una Rambla pensada per als barcelonins, després de denunciar que “el nostre passeig més emblemàtic, un dels 20 carrers més visitats del món, amb més de 100 milions de persones que el transiten per any, pateix una situació d’estrès urbà que ja posa en risc clar la visualització dels valors barcelonins que ens vertebren com a ciutat i col·lectiu humà”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram