La Filmoteca ha estat un dels equipaments participants. Foto: Arxiu

La iniciativa Apadrina el teu equipament, que impulsen el Districte i la Fundació Tot Raval, va finalitzar la setmana passada la seva primera edició amb un balanç molt positiu.
L’objectiu d’aquest acte és  que els alumnes de les escoles del Raval treballin alguns continguts del currículum escolar amb els equipaments culturals per tal d’establir lligams entre el món educatiu i el món de la cultura. Aquesta col·laboració, segons Pedro Menéndez, director de l’Institut Miquel Tarradell, un dels vuit centres escolars que hi han participat, “és enriquidora des del punt de vista educatiu perquè es toquen moltes matèries d’una forma transversal, ja sigui la visual, la plàstica o les matemàtiques”.

Els equipaments culturals que han format part d’aquesta iniciativa han estat La Filmoteca de Catalunya, el Palau Güell, el Gran Teatre del Liceu, el Museu Marítim, el CCCB i el MACBA. El compromís de tots els equips tècnics educatius dels equipaments ha estat fer propostes educatives a mida, és a dir, adaptar-les a cada grup escolar segons les seves necessitats.

En aquest sentit, el gerent del MACBA, Joan Abellà, va valorar molt positivament aquesta experiència i assenyala el següent: “Ens ha sorprès la mirada innocent però alhora intel·ligent dels alumnes. A nosaltres, com a centre d’art, ens preocupa fer arribar i explicar l’art als adults i hem vist que per als més joves no és tan complicat”. Després de l’èxit d’enguany cal esperar que l’any que ve es repeteixi l’experiència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram