Un any més la Festa Major del Casc Antic, que va començar el passat dia 20 i acabarà el pròxim dilluns dia 30, torna a omplir les places i els carrers dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de tot tipus d’activitats.
Igual que l’any passat, l’Associació de Veïns del Casc Antic i el Centre Sant Pere Apòstol han coordinat esforços per aconseguir tenir una Festa Major amb molta participació. El tret de sortida el va donar l’antroplòloga Dolores Juliano, que va ser l’encarregada de pronunciar el pregó el dia 20 al vespre. A partir del seu inici i fins al dia d’avui el protagonisme ha estat per als mercats, per a les diferents actuacions –matinades de Festa Major amb grallers i timbalers–, la cercavila, la festa dels nens i les nenes, la Festa Major dels animals, diferents concerts o la missa dels difunts. Avui al vespre, a partir de les set, se celebrarà La Marató de Rock al Casc Antic, un festival de pop, rock i folk que l’any passat va ser tot un èxit. A la mateixa hora també tindrà lloc el Concert Jove de Festa Major, on diferents bandes juvenils amateurs del barri oferiran el seu repertori. Dues hores més tard, a les nou del vespre, arribarà l’hora del Sopar Popular i el Teatre al Carrer amb l’obra La Ruïna de  Jordi Casanoves. Per demà al matí hi ha programada una de les activitats estrella de la Festa Major. De 10 a 11 s’obriran les portes de les ruïnes del Mercat de Santa Cateria i es portarà a terme una vídeo-projecció explicativa del jaciment. L’activitat l’organitza el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

EL PROGRAMA, AL MÒBIL
Aquest any la Festa Major s’obre a les noves tecnologies. Totes les persones que tinguin un Smartphone amb sistema operatiu Android podran gaudir de l’aplicació que s’ha creat exclusivament per a la festa, on es trobarà l’agenda d’activitats, es podran visualitzar les novetats a Facebook, Twitter i Instagram i hi haurà un mapa amb l’activitat de Portes Obertes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram