Les obres de la primera fase de la remodelació del carrer de Sant Pere Més Baix ja han finalitzat. Aquests treballs que el consistori barceloní va començar el mes de juliol passat han convertit el tram de carrer comprès entre Via Laietana i el carrer del General Álvarez de Castro en una via de plataforma única amb prioritat per als vianants.

Amb aquesta actuació, s’ha transformat aquest carrer de voreres estretes en un carrer amb el paviment únic que elimina barreres arquitectòniques, amb l’objectiu de millorar la comunicació del barri, l’accessibilitat del veïnat, i dinamitzar els usos comercials i culturals d’aquesta via.

Aquesta intervenció,ha tingut un pressupost 565.961 euros, i actualment s’està tramitant el projecte de la segona fase de la remodelació del carrer de Sant Pere Més Baix.

A prop d’aquest carrer, està en marxa des del novembre una altra obra important a Ciutat vella. Es tracta de la urbanització del Triangle Comtal, una actuació que s’està fent per fases per reduir al mínim les afectacions als veïns. Es tracta de la conversió en un nou espai de vianants del triangle en el qual conflueixen la Via Laietana, i els carrers Comtal i Magdalenes.

El projecte té un cost de 550.000 euros i preveu una millora integral de tota aquesta zona. Aquesta és una de les actuacions que es desenvolupen amb el segell de distintiu “Contracte per Ciutat Vella”, en què empreses del territori col·laboren en el finançament de les obres, en aquest cas l’hotel Ohla.

REFORMES INTEGRALS

Durant les últimes setmanes s’han posat en marxa diferents obres a la ciutat que formen part del Pla de Millora Integral de l’espai públic de Barcelona (PMI), que contempla actuacions de renovació integral a 65 carrers i 13 parcs fins al 2015. Es faran obres a tots els districtes que suposaran una inversió total de prop de 45,57 milions d’euros.

Aquest pla està pensat per millorar l’accessibilitat, la il·luminació, el paisatge urbà, el manteniment o l’enjardinament dels barris per aconseguir una regeneració urbana. A més es treballa amb materials eficients per incentivar l’estalvi energètic.

Millores als Porxos d’en Xifré

També a la zona més propera al port s’hi estan duent a terme diverses obres. Destaquen les del conjunt d’edificis conegut com els Porxos d’en Xifré o com les  botigues del port, és a dir, l’entorn que envolta els carrers Llauder i Reina Cristina. L’Ajuntament ha començat les obres amb les quals es remodelaran aquestes dues vies per transformar-les en una nova zona de vianants.
La intervenció va començar a mitjans de febrer i preveu un canvi de paviments, instal·lació de mobiliari urbà i plantació de nou verd urbà als carrers Llauder i Reina Cristina. A més a més, s’eliminarà l’estacionament de vehicles en tot l’entorn i es modificaran els passos de vianants. Es tracta d’una intervenció integral que recuperarà la qualitat d’aquests espais emblemàtics de la ciutat, a tocar del Port Vell, que a més a més estan catalogats patrimonialment.
Amb aquesta actuació, el Districte de Ciutat Vella, en  col·laboració molt directa amb els propietaris dels edificis d’aquesta zona tan singular del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, vol afavorir mitjançant una reforma urbana, la recuperació del dinamisme comercial que havia tingut en el passat.
Aquesta és la primera fase del projecte de millora d’aquesta zona, en la qual posteriorment es crearà un nou espai obert i enjardinat, amb una zona de jocs infantils, en l’espai d’aparcament de vehicles en superfície al carrer del Pas Sota Muralla.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram