Ja ha començat el compte enrere. Barcelona es prepara per celebrar una de les festes més tradicionals i participatives. Arriba el Carnaval, que enguany començarà demà passat, 27 de febrer, i acabarà dimecres que ve, 5 de març. Uns dies en els quals el districte de Ciutat Vella serà protagonista destacat.
I és que el Born Centre Cultural, des d’on el Rei Carnestoltes, enguany interpretat per l’actor Jordi Martínez, emetrà el Ban proclamant el seu regnat, es reafirma com a plaça major de la festa. Cal destacar també, divendres de Carnaval, la conferència Barcelona, ciutat de Carnestoltes a càrrec de l’historiador Albert Garcia Espuche, reconegut coneixedor del Born i de la seva funció com a plaça Major de Barcelona i com a marc històric de les festes de Carnaval. A més, durant tota la setmana al Born Centre Cultural es podrà visitar l’exposició fotogràfica Torna el Carnaval! amb imatges del fotògraf Pere Virgili.
La Cercavila del Rei Carnestoltes s’enriqueix enguany de creativitat artística amb nous personatges, actors, saltimbanquis i músics, i que seran reforçats per un seguici d’entitats i col·lectius de tots els racons de la ciutat.
La Taronjada, la Batalla Campal de diumenge de Carnaval, serà el gran moment de la festa. Amb l’arribada de la Cercavila del Rei Carnestoltes, davant del Born Centre Cultural, i proveïts de globus i de confeti de color taronja, personatges carnestoltescs, entitats participants i tots els barcelonins i les barcelonines que ho vulguin podran viure el moment més divertit del Carnaval.
La festa s’acabarà dimecres que ve amb el tradicional Enterro de la Sardina al Parc de la Ciutadella, també al districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram