Les reaccions veïnals pel doble apunyalament del barri de la Ribera no s’han fet esperar. L’associació de veïns del Casc Antic ha demanat “millorar els mecanismes de vigilància i protecció” a la zona poc després que el detingut pel tràgic succés hagi ingressat a presó sense fiança.
En un comunicat emès divendres passat, l’associació veïnal condemna “amb veu ferma” l’homicidi i dóna “tot el consol possible” als familiars de la víctima, mentre s’alegra que “el veí ferit s’estigui recuperant”.
Precisament per evitar que es tornin a repetir agressions com aquesta, els veïns asseguren que cal millorar la seguretat, “cosa que passa abans que res per treballar tots junts: administració, societat civil, associacions i altres agents socials”.
Tanmateix, alerten que “els carrers no s’han de buidar de veïns”, en clara referència al fet que al Casc Antic cada vegada hi viuen menys catalans. “Les complicitats que teixim són les que fan més eficient la defensa de la convivència a la nostra ciutat”, conclou el comunicat.
Dos dies abans de la nota veïnal, l’alcalde Xavier Trias va fer una crida a la calma als veïns de la Ribera, a la qual es va afegir dies després el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, demanant “confiança” en la policia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram