» Els locals creueu que el pla pactat entre CiU i PP afavoreix els hotels
» Els veïns inicien una recollida de firmes online en contra de la reforma

L’oposició al nou Pla d’Usos de Ciutat Vella aprovat per CiU i PP augmenta en forma d’al·legacions a la reforma. Aquest és el cas dels locals d’oci nocturn, que creuen que el nou pla afavoreix els hotels perquè els permet obtenir noves llicències de restauració o activitats musicals sense necessitat de donar de baixa un establiment.

En un comunicat conjunt de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) i de la Confederació d’Oci Nocturn Catalana (Concat), els locals recorden que els hotels són l’únic sector que ha vist ampliat el seu número de llicències i que, en moltes ocasions, practiquen competència deslleial envers l’oci nocturn. “El sector hoteler utilitza equipaments propis com com a locals de pública concurrència, quan s’haurien de destinar únicament als seus ocupants”, afirmen.

En aquest sentit, afegeixen que les llicències “no responen en cap cas a motius urbanístics sinó econòmics” i que la dificultat per obtenir-les “dependrà del sol·licitant”.

La Fecalon i la Concat també consideren que el Pla d’Usos de Ciutat Vella provoca “competència deslleial entre empresaris del mateix sector per trobar-se en Districtes diferents”, ja que l’hora de tancament varia notablement segons la ubicació i això afecta de forma molt diferent establiments que estan a escassos metres de distància.

PROTESTA ONLINE

Els veïns tampoc estan satisfets amb el nou Pla d’Usos. La Xarxa Veïnal de Ciutat Vella ha iniciat una campanya de recollida de firmes online contra la reforma perquè considera que el pla “vol fer un Districte a mida del turisme incrementant els hotels, bars i restaurants en barris ja saturats i mantenint els pisos turístics i la venda de patrimoni de la ciutat”.

Així ho afirmen a la pàgina web de la campanya, on també es queixen que “tot” s’hagi decidit “sense participació veïnal” i exigeixen “la retirada immediata” del nou pla. No obstant això, els veïns no s’oposen al lloguer d’habitacions per a turistes. Segons El Periódico, aquesta opció la veuen com una ajuda a les famílies que travessen una situació complicada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram