El nou Pla d’Usos aprovat inicialment per la Comissió de Govern el passat 24 d’abril continua portant cua. Aquest passat divendres, el líder del PSC a l’Ajuntament, Jordi Martí, ha tornat a demanar que el Govern municipal faci marxa enrere i recuperi l’anterior Pla.

Els socialistes presentaran al·legacions al nou Pla d’Usos perquè consideren que amb aquest ordenament es podran obrir hotels en molts edificis protegits.

En aquest sentit, el PSC demanarà que s’estableixi un nombre màxim d’hotels i que es quantifiqui quins edificis amb protecció poden ser transformats. A més, els socialistes també demanaran que s’eliminin les noves Àrees de Tractament Específic, unes zones on s’hi podran obrir nous bars i restaurants.

A banda d’això, el PSC també s’oposa a l’ampliació de les zones definides com a receptores d’activitat turística i pretén que es recuperin els criteris anteriors respecte a la densitat i el rescat de llicències.

En la passada edició de Línia Ciutat Vella, la regidora Mercè Homs defensava aquestes mesures argumentant que “no pot ser que, perquè hi hagi zones sobreocupades, altres no puguin desenvolupar-se”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram